VABILO NA 7. »KOCENOVO SOBOTO«

V spomin na Blaža Kocena tudi letos pripravljamo vodeni pohod po Ponikvi in njeni okolici. Letošnja sobota bo posvečena spominu na dr. Stanka Buserja, ob 10-letnici njegove smrti.

Dobimo se v soboto, 18. marca 2017, ob 8.30 uri pred Osnovno šolo Blaža Kocena na Ponikvi.

Po uvodnem pozdravu in predstavitvi poti bo sledil pohod po delu »Kraške-vodne poti dr. Stanka Buserja«, kjer bo zbrane udeležence vodil glavni avtor poti prof. Tomo Golob.

Krenili bomo proti spominskemu parku, cerkvi sv. Martina in Slomškovemu trgu. Pot bomo nadaljevali po jerebikinem drevoredu do biološke čistilne naprave in mimo kraškega izvira do rastišča velikonočnice, ki bo v tem času v polnem razcvetu. Ogledali si bomo kraški ponor in rojstno hišo dr. Stanka Buserja. Na povratku nas bo pot vodila mimo »perišča« proti izhodišču pri OŠ Blaža Kocena, kjer bo okoli 11.30 poskrbljeno za toplo malico vseh pohodnikov.

Po malici bo v jedilnici OŠ okoli 12. ure krajše strokovno srečanje v spomin na ponkovskega rojaka geologa prof. dr. Stanka Buserja. Prispevke o življenju in delu geologa dr. Stanka Buserja bodo predstavili njegova rojakinja in sošolka Slava Kovačič, dr. Matevž Novak (predsednik Slovenskega geološkega društva), dr. Jurij  Kunaver in Igor Bahar. Igor Bahar  udeležence kasneje vabi tudi na vodeni 2-3 urni ogled zanimivega kraškega območja na bližnjem Plešivcu (Frmilska dolina), ki ga raziskuje.

Startnina 5 € zajema tudi toplo malico v OŠ.

Lepo vabljeni vsi ljubitelji pohodništva in narave!

 

Predsednik TOD Ponikva                Predsednik DUGS                     Ravnateljica OŠ Blaža Kocena Ponikva

Zlatko Zevnik l. r.                             Rožle Bratec Mrvar l. r.              Andreja Ocvirk l. r.

 

Na spodnji povezavi si lahko ogledate film posnet na pohodu v spomin na Blaža Kocena. Letošnja sobota je bila posvečena spominu na dr. Stanka Buserja, ob 10-letnici njegove smrti.

Kocenov pohod in Buserjev simpozij

(Skupno 520 obiskov, današnjih obiskov 1)